Društveni klub Udruge slijepih Zagreb, 27. listopada 2016.

U četvrtak 27. listopada 2016. godine u društvenom klubu Udruge slijepih Zagreb održana je tribina na kojoj je promoviran Priručnik za slijepe radioatere početnike.

Među četrdesetak gostiju su bili i predsjednik i dopredsjednik Hrvatskoga radioamaterskog saveza Zdenko Blažičević, 9A2HI, i Željko Pilat, 9A2R, predsjednik i dopredsjednica Udrugeslijepih Zagreb Josip Hrvoj i Blaženka Rogulj, počasni članovi kluba i brojni radioamateri.

O Priručniku koji je izdan na brajici i uvećanom tisku i snimljen u zvučnoj tehnici u daisy formatu govorili su Željko Ulip, 9A2EY, koji je napisao i predgovor, Zdenko Blažičević, 9A2HI, Željko Pilat, 9A2R, i Petar Miličić, 9A6A.

Josip Hrvoj je istakao značaj ovog Priručnika koji je jedinstven u našoj zemlji i omogućava slijepom tečajcu sticanje svih potrebnih znanja za polaganje ispita.

Skup je u ime pokrovitelja tribine gradonačelnika Zagreba gospodina Milana Bandića pozdravila gospođa Helena Majerić.

Priručnik je izdan u tri sveska na brajici, a u zvučnom izdanju traje 14 sati. U prvom dijelu su obrađeni radiopromet, domaća i strana pravila i propisi kao i radiotehnika, a drugi dio Priručnika je pod nazivom Radioamaterske priče i sjećanja zapravo zvučna monografija radioamaterskog pokreta među slijepima Zagreba od daleke 1958. godine pa do danas. Tu su brojni intervjui, reportaže, zvučni zapisi i izjave naših videćih suradnika i prijatelja kao i slijepih radioamatera kako i zašto su postali radioamateri i što im je značio i znači radioamaterizam u životu.

Additional information