ŠRC Jarun, 11. lipnja 2016.

U vruću i sparnu subotu 11. lipnja, na Jarunu pokraj Doma tehničke kulture, održan je 18. po redu Zagreb radio fest, na kojem su, uz nacionalne saveze susjednih zemalja, domaće i strane tvrtke izložile uređaje i opremu namijenjene radioamaterima, održana su razna predavanja, a središnja tema ovogodišnjeg ZRF-a je bio rad radioamatera u kriznim situacijama. Naravno, tu je bio i tradicionalni "buvljak" s raznolikom ponudom razne opreme i furde, ali kupovalo se malo, jer je očito da radioamateri nemaju novaca i kupuju samo neophodno.

I na ovogodišnjem ZRF-u okupio se veliki broj radioamatera ih Hrvatske i susjednih država, ali nažalost, primjetno manje nego prošlih godina.

I ove godine smo se družili sa brojnim prijateljima sa radiovalova. Bio je tu Zvonko, 9A6DJX, iz Slavonskog Broda; sudbinski kolega Ivan, 9A6DTX, iz Slatine; Mićo, E77M, iz Banja Luke; braća Koudela, Tiko, 9A2YF, iz Požege i Miloslav, 9A5RY, iz Slavonskog Broda, Đuro, 9A9C, iz Novske...

Upoznali smo se i s novom djelatnicom HRS-a Marijom Sorić, popričali i sa zagrebačkim radioamaterima Željkom, 9A2EY; Ognjenom, 9A3AL; Vlatkom, 9A3QR; Matom, 9A3SM; Nikolom, 9A9AA; Filipom, 9A3CKF; Rubenom, 9A3CFR...Pozdravili su nas i Oto, 9A4OP, i Mate, 9A4M. Razgovarali smo i sa Pepijem, 9A4RJ, iz Murskog Središća, Brankom, 9A6AQK, iz Samobora, Đurom, 9A9C, iz Novske...

Razgovarao sam i s direktorom Zagreb radio festa Borisom Vrbanovićem, 9A2JY, i podsjetili smo se na početke ove vrlo značajne manifestacije.

Nakon višesatnog ugodnog druženja i degustacije roštilja, krenuli smo kući jer su se počeli skupljati crni oblaci. Nadamo se da ćemo se slijedeće godine družiti na 19. ZRF-u.

Additional information