Prostor kluba, 6. lipnja 2016.

U ponedjeljak 6. lipnja 2016. godine u prostorijama našega kluba održan je ispit za početnički razred koji je polagao Andrej Mirković, učenik osmog razreda Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek".

Ispitno povjerenstvo je bilo u sastavu: Željko Ulip, 9A2EY, predsjednik; Savo Golić, 9A2GS, i Tomislav Zdelar, 9A6LZT, članovi povjerenstva.

Zaključak povjerenstva je bio da je Andrej vrlo dobro savladao potrebna znanja i pokazao da korektno održava vezu i poznaje domaća i međunarodna pravila i tehnička znanja.

Sa Andrejem, koji je do prije tri godine živio u Puli i išao u redovnu školu, od veljače do lipnja radio je Savo, 9A2GS. Andrej je morao uložiti mnogo truda i volje kako bi naučio potrebno radioamatersko gradivo. No, to je na kraju vrlo dobro savladao. Veći je problem nepoznavanje geografije, a i opće znanje mu je manjkavo. Jasno je da je slijepoj osobi puno teže učiti geografiju nego "videćima", no osnovne stvari se moraju znati, tako da je Savo svaki put s njim prvo "putovao" Hrvatskom, a onda su tek prešli na radioamaterizam. Kako je Andrej brailleovo pismo savladao tek u šestom razredu, još uvijek ga ne čita dobro pa mnogo toga nije mogao naučiti kad je trebalo.

Očekuje se da će održavanjem veza poboljšati i znanja iz poznavanja geografije naše zemlje i svijeta.

Additional information